Toplu Sözleşme Karşılaştırılması- 3.Dönem ve 4.Dönem

3.Dönem Toplu Sözleşme ve 4.Dönem Toplu Sözleşme Karşılaştırılması

Avukatlık Vekalet Ücreti - 2016
659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde öngörülen 10.000 gösterge rakamı, 15.000 olarak değişmiştir.

Avukatlık Vekalet Ücreti - 2018
659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde öngörülen 10.000 gösterge rakamı, 20.000 olarak değişmiştir.

Değerlendirme:
Avukat Vekalet Ücretleri hesabından kullanılan gösterge rakamı bir önceki Toplu Sözleşmeye göre 5.000 gösterge rakamı arttırılmıştır.

Geçici Personele Ek Ödeme - 2016
Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilne geçici personele, 1.800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpılması sonucu bulunacak tutarda ek ödeme verilir.

Geçici Personele Ek Ödeme - 2018
Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilne geçici personele, 2.400 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpılması sonucu bulunacak tutarda ek ödeme verilir.

Değerlendirme:
Geçici Personele Ek Ödeme Ücretleri hesabından kullanılan gösterge rakamı bir önceki Toplu Sözleşmeye göre 600 gösterge rakamı arttırılmıştır.

KİT'ler de görev yapan müdürlerin özel hizmet tazminatı - 2016
KİT'ler de görev yapan başmüdür,kombina,fabrika,müessese ve işletmen müdürlerinin dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 10 puan ilave edilir.

KİT'ler de görev yapan müdürlerin özel hizmet tazminatı - 2018
KİT'ler de görev yapan başmüdür,kombina,fabrika,müessese ve işletmen müdürlerinin dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 20 puan ilave edilir.

Değerlendirme:
KİT'ler de görev yapan başmüdür,kombina,fabrika,müessese ve işletmen müdürlerinin bir önceki Toplu Sözleşmeye göre özel hizmet tazminatı oranları 10 puan arttırılmıştır.

Şeflerin Özel Hizmet Tazminatı - 2016
Şef kadrosunda bulunanların dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 7 puan ilave edilir.

Şeflerin Özel Hizmet Tazminatı - 2018
Şef kadrosunda bulunanların dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 10 puan ilave edilir.

Değerlendirme:
Şef kadrosunda bulunanların bir önceki Toplu Sözleşmeye göre tazminat oranları 3 puan arttırılmıştır.

Hac İzni 
Bir önceki Toplu Sözleşmede bulunmayan bir izin çeşidi eklenmiş oldu ve hac kurası çıkmış kamu çalışanları hac süresince ücretsiz  izinli sayılacak.

Aile Yardımı Ödeneğinden Geriye Dönük Yararlanma
Aile yardımından yararlanabilecek eş ve çocuk durumunda meydana gelen değişiklikleri daha sonraki tarihlerde bildiren personele, ilgili mevzuatı uyarınca aile yardımı ödeneği verilmesi koşullarının mevcut olması ve 15.01.2018 tarihinden öncesine taşmaması kaydıyla, anılan bildirime dayanılarak aile yardımı ödeneğinden yararlanabileceği tarihten önceki üç aya kadar olan dönem için de aile yardımı ödenekleri verilir.

Değerlendirme:
15.01.2018 tarihinden sonra bildirimde bulunmayan personel geri dönük 3 aylık aile yardımı ödeneği alabilir. geriye dönük ödemelerde ise 15.01.2018 tarihinden gerisine geçilmeyecektir.

Engelli Çocuk Aile Yardımı
En az %40 engelli olan çocuklar için;  çocuk yardımı %50 arttırımlı olarak ödenecek.


Kenan YILMAZ
Mutemet / Yazar








Yorum Gönder