Akademik Teşvik Alan Personelin Unvanın Değişmesi ve KBS Ödemesi ekleme

      
Akademik Teşvik Alan Personelin Unvanın Değişmesi ve KBS Ödemesi ekleme

        Akademik Teşvik İle ilgili kanunda akademisyenler yaptıkları çalışmaların puanları ve ödemelerini, çalışma yaptığı dönemdeki unvanı esas alarak değerlendirilmektedir. Fakat akademisyenlerin bazıları akademik teşvik ödeneğini almaya hak kazandıkları dönem içerisinde akademik unvanlarının değişmesinden dolayı alacakları Akademik teşvik tutarlarınında artmasını talep etmektedir. Ancak ilgili Yönetmeliğin akademik teşvik puanı hesaplama başlığı altındaki 8.maddesinde açıkça belirtilmiş olan ibareye göre böyle bir durum söz konusu değildir. İlgili madde hükmünce kbs de gerekli düzenleme yapılmış ve nasıl ödeme yapılacağı ise aşağıda anlatılmıştır.

İlgili Yönetmeliğin 8.Maddesi;

  -Puanların hesaplanmasında, öğretim elemanının faaliyetin gerçekleştiği tarihteki kadro unvanı esas alınır. Akademik kadro unvanın değiştiği tarihten sonraki faaliyetlerin puanlanması, yeni kadro unvanına göre yapılır ve hesaplama yapılırken alınabilecek azami ödeme tutarı faaliyetlerin gerçekleştirildiği kadro unvanları dikkate alınarak belirlenir.

     2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü maddesi uyarınca ödenecek olan akademik teşvik ödeneği için unvanı değişen personele önceki unvanına göre de ödeme yapılabilmesi için "80- Akademik Teşvik Ödeneği (Önceki Unvan)" tazminat kodu eklenmiştir. Yeni açılan 79 ve 80 tazminat kodlarının girişi KBS-Maaş Bilgi Girişi ,Diğer Tazminat Bilgi Girişi formundan yapılacaktır.

      Akademik teşvik ödeneğinin Şubat ayından itibaren ödenecek olması nedeniyle Şubat ayı için ödenmesi gereken tutar manuel olarak hesaplanarak, KBS- Bordro Bilgi Girişi Ekranından girilecektir.

      Buna göre, ilgili birimin mart maaşı hesaplatıldıktan sonra manuel olarak hesaplanan şubat ayına ait akademik teşvik ödeneği tutarı bordro bilgi girişi formundan girilecektir. Ancak, Bordro Bilgi Girişi Ekranından giriş yapıldıktan sonra birimin maaşı yeniden hesaplatıldığında bahsi geçen formdan girilen tutarlar silineceğinden birimin maaşı hesaplatıldıktan sonra bu formdan giriş yapılacaktır. Daha sonra ödeme emri belgesi yeniden oluşturulduğunda bordro bilgi girişi formundan girilen tutarı mart ayı maaşına ait ödeme emri belgesine dahil edecektir.


Kenan YILMAZ
Mutemet/Editör

Yorum Gönder