Emniyet Hizmetleri Ekgösterge ve Akademik Teşvik Kbs Duyurusu-5

Personel Ödemeleri ile İlgili KBS Duyurusu (5)

Personel Ödemeleri ile İlgili KBS Duyurusu (5)

          1-Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki Personelin Ek Göstergeleri ve Emniyet Hizmetleri Tazminatı oranlarının Artırılması 
        
       Bilindiği üzere, 2016/4 sayılı KBS Duyurusunun 2 nci maddesinde emniyet hizmetleri sınıfı personelinin ek gösterge değişikliği ile emniyet hizmetleri tazminatının yükseltilmesine ilişkin düzenlemelerin yürürlüğe gireceği tarih, Kanunun yayımlandığı ay olan Şubat ayını izleyen Mart ayının onbeşi, yani 15 Mart 2016 olacağı; ayrıca, emniyet hizmetleri tazminatına ilişkin Kanundaki oranlarda yapılan artışın uygulanabilmesi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152 nci maddesi uyarınca 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda değişiklik yapılması, bunun için de yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı alınması gerektiğinden bahisle konuyla ilgili ayrıca yeni bir KBS Duyurusu yapılacağı belirtilmişti.

      Bu çerçevede, 657 sayılı Kanunun eki (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin "VII.Emniyet Hizmetleri Sınıfı" bölümünün (e) bendinin (aa) alt bendinde sayılan  ve ek göstergesi değişen yüksek öğrenimli personelden;

      1.1-5434 sayılı Kanuna Tabi Olanlar: 
Ek gösterge artışından kaynaklanan % 100 artış farkının hesaplanabilmesi için ek gösterge girişi ve değişiklik işlemi Terfi Formundan yapılacaktır. Terfi Formunda terfi türü olarak "DERECE/KADEME" seçeneği seçilecektir. Ek gösterge artışının 15 Mart tarihinden itibaren geçerli olması nedeniyle Ay alanına 3, Yıl alanına 2016 girilecek (Terfi Gün alanına giriş yapılmayacaktır) ve Form üzerinde bulunan CETVELLER butonuna basılacaktır. Ekrana gelen Ek Gösterge cetvelinden ilgili için belirlenen yeni ek göstergesi seçilerek KAYDET butonuna basılacaktır. 

        1.2-5510 sayılı Kanuna Tabi Olanlar: 
İlgili, Maaş Bilgi Girişi Ekranından sorgulanarak form üzerinde bulunan SEÇ butonuna basılacaktır. Ekrana gelen Ek Gösterge cetvelinden ilgili için belirlenen yeni ek göstergesi seçilerek KAYDET butonuna basılacaktır.

   Ayrıca, emniyet hizmetleri tazminatındaki artışın uygulanabilmesine yönelik yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmadığı için söz konusu tazminat artışı ile ilgili olarak Sistemde herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandığında yeni bir KBS Duyurusu yapılacaktır. 

            2-Akademik Teşvik Ödeneği

       2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü maddesi uyarınca ödenecek olan akademik teşvik ödeneği için unvanı değişen personele önceki unvanına göre de ödeme yapılabilmesi için "80- Akademik Teşvik Ödeneği (Önceki Unvan)" tazminat kodu eklenmiştir. Yeni açılan 79 ve 80 tazminat kodlarının girişi KBS-Maaş Bilgi Girişi ,Diğer Tazminat Bilgi Girişi formundan yapılacaktır.

      Akademik teşvik ödeneğinin Şubat ayından itibaren ödenecek olması nedeniyle Şubat ayı için ödenmesi gereken tutar manuel olarak hesaplanarak, KBS- Bordro Bilgi Girişi Ekranından girilecektir.

      Buna göre, ilgili birimin mart maaşı hesaplatıldıktan sonra manuel olarak hesaplanan şubat ayına ait akademik teşvik ödeneği tutarı bordro bilgi girişi formundan girilecektir. Ancak, Bordro Bilgi Girişi Ekranından giriş yapıldıktan sonra birimin maaşı yeniden hesaplatıldığında bahsi geçen formdan girilen tutarlar silineceğinden birimin maaşı hesaplatıldıktan sonra bu formdan giriş yapılacaktır. Daha sonra ödeme emri belgesi yeniden oluşturulduğunda bordro bilgi girişi formundan girilen tutarı mart ayı maaşına ait ödeme emri belgesine dahil edecektir.

Ayrıca, akademik teşvik ödeneğinin sisteme girişi ve hesaplatılmasıyla ilgili olarak hazırlanan uygulama kılavuzu Genel Müdürlüğümüz web sayfasının uygulama kılavuzları bölümüne eklenmiştir.   
                
      Bilgilerini ve ilgili harcama birimlerinin konu hakkında ivedilikle bilgilendirilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.
            

Yorum Gönder