Bedelli Askerlik Yapan Memurların Sgk İşlemleri

Bedelli Askerlik Yapan Memurların Sgk İşlemleri


Bedelli Askerlik Yapan Memurların Sgk İşlemleri

     Bilindiği üzere eskiden beri bedelli askerlik uygulaması vardı fakat bu bedelli er uygulaması yurtdışında belli bir süre yaşamış veya çift vatandaşlığı olan kişiler tarafından kullanılmaktaydı.

        Ama son yıllarda ülkemizde bedelli askerlik uygulaması yayınlaşmaya başlamasıyla bir çok kurumda bedelli askerlik yapmış olarak veya görevde iken bedelli askerlik uygulamasında faydalanan bir çok personel olmaya başladı bu konuya açıklık getirmek için bazı başlıklara değinmeyi düşündüm.

1.Durum: 

       Devlet memuru kısa süreliğine silah altına alınarak bedelli askerlik uygulamasından faydalamış olsun. Bu şekilde yapılan bedelli askerlik uygulamasında belli bir süre kişi silah altına alındığı için kişinin bedelliye başlama ve bitiş tarihleri teskeresinde bulunuyordu. Bu sebepten böyle bir bedelli uygulaması sonucunda kişinin sgk güncellemesi yapılırken, Askerlik durumunda bedelli er seçilir ve bedelliye başlama ve bitiş süreleri girilir. 

2.Durum: 

     Son yıllarda çıkan bedelli yasasında ise kişiler silah altına alınmadan askerlik hizmetinden muaf olarak kabul edildiğinden bu şekilde bedelli askerlik yapan kişiler için ise; sgk güncellemeleri yapılırken sadece muaf seçeneği işaretlenecektir. 

3. Durum: 

   Eğer devlet memuru görevi başında iken bedelliden yararlanmış ise sgk bilgi güncellemeden askerlik durumunu muaf olarak seçip güncelleme yapabilirsiniz. bedelli-muaf 

Kenan YILMAZ 
Mutemet/ Editör

Yorum Gönder